Ik ben journalist met een grote passie voor mijn vak. Al ruim 20 jaar actief op het snijvlak van zingeving en zakelijkheid. In die tijd heb ik honderden ondernemers en leiders op hun vakgebied gesproken over uiteenlopende thema’s, van leiderschap, positief management en maatschappelijk verantwoord ondernemen tot de circulaire economie, een duurzame leefstijl, waardengedreven onderwijs en de zin van het leven.
Door die dubbele focus van een bedrijfsmatige insteek en zingeving komt de zingeving het bedrijfsleven binnen, terwijl de meer ‘softe’ thema’s voorzien kunnen worden van een nuchtere, praktische basis. Die kruisbestuiving is inspirerend en levert waardevolle, nieuwe inzichten op.

Ik word er blij van als ik mensen kan inspireren en aan het denken kan zetten. Waarom zou je schaven aan je zwakke punten? Dan ga je hooguit voor een zesje... Ik geloof veel meer in doen waar je goed in bent. Dat is het punt waar je kracht zit, je werkelijke toegevoegde waarde. Het punt waarop je kunt excelleren en werkelijk verschil kunt maken. Dat potentieel bij mensen wakker roepen en zichtbaar maken, is wat ik graag doe.

Opleiding

School voor Journalistiek Tilburg. (Cum laude
afgestudeerd op de scriptie 'New Journalism,
schemergebied tussen journalistiek en literatuur',
over de grenzen van de journalistiek.) (1995)
Geschiedenis MO (1991)