MVO-advies

Ondernemen draait om meer dan geld verdienen. Het draait om wezenlijke vragen. Bijvoorbeeld: wat voeg je toe? In de economie van morgen is die vraag belangrijker dan ooit.

We staan mondiaal voor de uitdaging de wereld op een andere, meer duurzame leest te schoeien. Dat vraagt nogal wat van organisaties. Ondernemen in de 21e eeuw vereist lef. Het lef om jezelf opnieuw uit te vinden in het licht van duurzaamheid en werkelijke waarde te creëren – economisch, ecologisch en sociaal.

Wij helpen bedrijven die omslag te maken, zich bewust te worden van hun unieke, toegevoegde waarde en dat handen en voeten te geven in een goed MVO-beleid. Niet als trucje of omdat het moet. Maar omdat het een prachtige manier is om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen en vanuit je corebusiness mee te bouwen aan een betere wereld.

Wij leveren MVO-advies van A tot Z: van de eerste bezinning (missie, visie, identiteit, waarden) tot de concrete vertaling (competenties, gedrag, context) of onderdelen daarvan. Afhankelijk van waar u behoefte aan hebt.

MVO is een complexe puzzel die bestaat uit een heleboel stukjes. Misschien hebt u maar een paar stukje nodig of juist een heel specifiek stukje. Dan is MVO juist maatwerk. Daarom werken wij samen met diverse specialisten- allemaal mensen met hart voor de zaak en een gedegen kennis van hun vak.

 

Het MVO-team

Het MVO-team bestaat uit Gaby van Eck en Petra Pronk.

Gaby van Eck is communicatietrainer en senior coach. Zij heeft 20 jaar ervaring met leiderschap en bedrijfsadvies. Zij traint, coacht en adviseert mensen in organisaties om samen naar een gemeenschappelijk doel te werken, rekening houdend met de talenten en competenties die nodig zijn om dat doel te bereiken. Gaby werkt o.a. voor XS4all, KPN, T&P, Duflex en PCA. 

Petra Pronk is ruim 20 jaar bedrijfsjournalist, gespecialiseerd in positief leiderschap en MVO. Zij interviewde niet alleen veel MKB-ers, maar ook CEO’s van grote bedrijven (bijv. Siemens, Eneco, DSM, Philips www.mvo-leiderschap.nl). Daarnaast maakt zij een reeks interviews met topmensen uit politiek, economie en maatschappelijk middenveld, van Jan Peter Balkenende, Wiebe Draijer (vz. SER) en Niek Jan van Kesteren (dir. VNO-NCW)  tot Sylvia Borren (vz. Greenpeace) en Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks).

Onze gebundelde ervaring staat garant voor een goed doordacht proces op het meest fundamentele niveau. Dat leidt tot een MVO-beleid dat bij u past, omdat het geworteld is in het DNA van uw organisatie.